emo-tion

emo-tion

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Θα έχει τύχει να περασετε καποια στιγμη απο την πλατεια Συνταγματος η και απο αλλα μερη οπου πραγματικα

κατακλυζονται απο τη νεα μοδα(?) της εποχης..Μην παραξενευεστε ειναι οι EMO.Αρχικα θα προσπαθησω να σας δωσω μια αρχικη περιγραφη .

Λοιπον Ο όρος "emo" χρησιμοποιείται για να εκφράσει τάσεις της μόδας και συμπεριφορές που πολλές φορές σχετίζονται με το αντίστοιχο είδος μουσικής, emo music.Ελπιζω βεβαια ο αντιστοιχος "ΕΜΟ προτυπο" στην Ελλαδα να μην ειναι ο Κοργιαλας.(?????)

Στις μέρες μας, η λέξη emo χρησιμοποιείται κυριώς για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια και τη μελαγχολία στους ανθρώπους.

Τωρα κατα ποσον αυτα τα παιδια σε αυτην την ηλικια των 14,15 αντεεε 16 ετων εχουν καταλαβει τι παει να πει πραγματικος πονος και μελαγχολια ειναι αλλο θεμα.Εμφανισιακα το θεαμα του να βλεπεις ενα ΕΜΟ το θεωρω προσωπικα ακρως αποκρουστικο.Κυρiο χαρακτηριστικό, εκτός από την ενδυμασία η οποια περιλαμβανει κολλητα (σκισμενα) παντελονια και All Star ξεσκισμενο παπουτσι, είναι τα ίσια μαλλία που πέφτουνε στην μία πλευρά και καλύπτουνε το ένα μάτι.Επισης συνηθως η σκια στο ματι παει συννεφο ανεξαρτητως του αν εισαι αγορι η κοριτσι.

Τελος απαραιτητη θεωρειται κ η ανταυγεια στο μαλλι ..ε τι σκατα ..μοδα χωρις ανταυγεια δεν παει..Συνηθως αυτοτραυματιζονται για να προκαλουν πονο στον εαυτο τους και να δειχνουν ακομα πιο μελαγχολικοι και διαφορετικοι απο τους υπολοιπους ανθρωπους.
Ενω ομως θελουν να ειναι διαφορετικοι δεν προσεξαν οτι σιγα σιγα γινονται ολοι ιδιοι..Ας πουμε ειναι πιθανοτερο οταν θα βγεις εξω
να συναντησεις περισσοτερα ΕΜΟ απο οτι αλλο κοσμο και στο κατω κατω να μην μπορεις να τα ξεχωρισεις κιολας τουλαχιστον εμφανισιακα..
Το φαινομενο αυτο δεν παρατηρειται μονο στην Ελλαδα αλλα και σε ολη την Ευρωπη.
Περιμενω τις αποψεις σας για το αν προκειται για ενα υγιες φαινομενο ελευθεριας της εκφρασης η για εναν ακρατο
μιμητισμο και φασιονβικτισμο που σε αυτην την ευαισθητη ηλικια της εφηβειας μπορει να τραυματισει την ψυχικη υγεια.

3 σχόλια:

Vicky T είπε...

MONOS SOU TO EGRAPSES? KALO ALLA DIAFONW SE MERIKA SHMEIA.
EMO EINAI LIFESTYLE, NAI. ALLA DEN EINAI KAI APOKROYSTIKOI! PISTEYW OTI EKTOS APO TO NA EISAI EMO, MPOREIS KALLISTA NA NTYNESAI ETSI XWRIS NA EISAI. ALLA EINAI SPASTICO NA T PAIZEIS EMO. AYTA.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξερα ότι λέγονται ΕΜΟ.
Έχω μια περίεργη θα έλεγα αντίληψη για όλα αυτά. Καταρχήν είναι λογικό οι μεγαλύτεροι άνθρωποι να βλέπουν "κάπως" την εφηβική εμφάνιση και συμπεριφορά. Είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο που δεν σταματάει ποτέ. Και σε μας, κάτι θα βρίσκανε οι μεγαλύτεροι να μην τους αρέσει. Βέβαια οι μεγαλύτεροι τείνουν να λένε "Εμείς δεν ήμασταν έτσι" αλλά και αυτή η ατάκα από καιρό σε καιρό παραμένη ζωντανή. Πιστεύω ότι οι σημερινοί 17άρηδες σε 10 χρόνια από τώρα θα βλέπουν τους εφήβους γύρω τους και θα ψιλοφρικάρουν όπως εγώ, όπως πιθανότατα κι εσύ.
Φασιονβικτισμός υπάρχει, τα έξω τα βλέπουμε και τα κρίνουμε εύκολα. Τι παίζει όμως μέσα στην ψυχή τους κανείς δεν ξέρει. Ίσως φταίει που ο κόσμος αλλάζει απίστευτα επιταχυνόμενα...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα είδα την ηλικία σου.
Είσαι τόσο μικρός και γράφεις έτσι??
Χειροκροτώ...